[O1] Stukająca deska rozdzielcza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marceli
    Classic
    • 2007
    • 23

Ciąć nic nie powinni, zobacz na jakiej wiązce zapinają blu, czy na oryginalnej czy kombinowanej, sprawdź też czy montują blu na stelażu pod siedzeniem pasażera, z tego co mi przychodzi do głowy to jedyny kabel jaki powinni przeciąć to jest kabel od mikrofonu żeby działało wybieranie głosowe. W każdym razie u mnie w firmie montowaliśmy sobie 7 sztuk i nigdy nic nie cięliśmy. Co do gwarancji to zależy od serwisu, z tego co się orientowałem to jakakolwiek ingerencja w elektrykę ( cięcie ) skutkuje utratą gwarancji. Dodam też że mogłeś montaż zlecić w ASO, pewnie kosztowałoby to 300 zł ale miałbyś święty spokój. Jakie masz pochodzenie tego rns-a że przy wgrywaniu nowego softu wywaliło błąd 202 ?
    Ps. Tak jak napisał Jac_ek o iPhone zapomnij
    Marceli
    ----------------------------------
    1: OCTAVIA II COMBI 1.6 MPI
    2. PT Cruiser 2.2 CRD Limited Edition
  • noogi
    Ambiente
    • 2006
    • 114
    • Octavia III combi (5E5)
    • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Witam,

Jak się ochłodzi poniżej pewnej temperatury, to podczas jazdy stuka mi deska rozdzielcza w Octavce - wygląda że to mocowanie pod szybą od strony kierowcy - nie muszę dodawać jakie to denerwujące.
    Pytanie - jak się dobrać do tych zaczepów bez rozbierania połowy samochodu?

Deska rozdzielcza jest chyba od strony szyby wciskana w zaczepy a potem dokręcana z innych stron - może ktoś potwierdzić jak to jest dokładnie mocowane?

Może da się do tego dobrać po wyjęciu licznika? - jak zdjąć to ramkę - po wykręceniu wkrętów u góry, nie mogę odhaczyć dołu.

pozdrawiam i czekam na sugestie.
    -= BXE Power =-

Komentarz

• zurcio
      RS
      • 2008
      • 2046

Obadaj fotorelację http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=9393, w razie czego napisz PW do człowieka który to robił ...
      Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• noogi
        Ambiente
        • 2006
        • 114
        • Octavia III combi (5E5)
        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez zurcio
        Obadaj fotorelację http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=9393, w razie czego napisz PW do człowieka który to robił ...
        Dzięki, obejrzałem.

W ETce widać że rura pod deską jest mocowana do podszybi i chyba przykręcana od strony komory silnika. Może to tam puka...

pozdarwiam
        -= BXE Power =-

Komentarz

• leszekmw
          RS
          • 2005
          • 5356

noogi, zanim zaczniesz rozbierać samochód pamiętaj że dośc często jak Ci puka z lewej to coś sie z prawej luzuje itd. nie wiem dlaczego ale dźwięki w samochodzie roznoszą sie dość dziwnie... . sprawdź zegary ...ja jak miałem takie coś w O1 to gdy je dociskałem w którymś miejscu to sie uciszało :roll: ....a w felicji jak mi pukało na podszybiu to sie okazało że to klocek hamulcowy...zresztą też z lewej strony. :diabelski_usmiech
          O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
          GVI 1.4TSI
          LANCIA YPSILON 1.2 MPI
          tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• purbanski12
            Classic
            • 2008
            • 33

hej. mi sie tez wydawalo ze deska puka, okazalo sie ze to gorna obudowa silnika podczas jazdy na nierownosciach razem z linka od pedala gazu i mechanik zle zalozyl obejme na rurce. 2 minuty roboty i wszysko ucichlo.

Komentarz

• pantol
              Elegance
              • 2004
              • 754

U mnie też tylko przy pewnych niskich temperaturach mam stukanie. Zaczęło się po interwencji ASO dotyczącej braku regulacji świateł. Przedtem wszystko było OK.
              Jak mocno docisnę przód deski w okolicach wnęki na radio to stuki ustępują.
              Próbowałem pospinać luźne przewody, wtyczki itp ale nic to nie pomaga.
              Już nie wiem gdzie mogę u mnie tego szukać? :evil:
              Jarek "Vinci"

Komentarz

• tworek
                Classic
                • 2009
                • 6

Nie tak dawno też miałem taką usterkę, okazało się ze chłodnica u dołu jest nieprzymocowana. W czasie jej pracy było słychać wyraźny stukot z dużą częstotliwością

Komentarz

Pracuję...